Cere-i șefului cei 400 de lei netaxați de stat pentru munca de acasă !

16

Modificarea Codului Fiscal vine cu vești bune pentru contractele în regim de telemuncă. Angajatorii pot oferi o bonificație deductibilă fiscal de 400 de lei pe lună. Nu este o obligație, ci o opțiune, care poate fi avantajoasă pentru ambele părți, explică jurnalistul Lucian Davidescu într-un nou articol din seria Școala de Bani, susținută de BCR, dar având conținut editorial independent.

De când a luat amploare „telemunca”, a început să se înfiripe și o dezbatere care poate avea impact semnificativ în bugetele familiilor și ale companiilor deopotrivă. Este cazul ca angajatul să accepte un salariu mai mic pentru că are la rândul său costuri mai mici? Asta se întâmplă deja în SUA, unde mulți dintre angajații din California migrează către state unde costul cu chiria este mult mai mic, uneori chiar înapoi cu părinții.  Sau, dimpotrivă, compania ar trebui să-i plătească angajatului ceva în plus pentru că la rândul ei nu mai are costuri cu chiria, utilitățile și echipamentele ci, dimpotrivă, se folosește de locuința angajatului pe post de „birou”, așa cum a decis recent un tribunal elvețian?  În România, legea tocmai a tranșat această dilemă mai degrabă în favoarea angajaților, dar nu ca obligativitate pentru angajatori, ci doar ca opțiune. Astfel, de la 1 ianuarie contractele de telemuncă pot include o bonificație de 400 de lei care este deductibilă fiscal (poate fi trecută integral la cheltuieli) dar care nici nu este taxată cu impozit pe venit sau contribuții, la fel ca restul salariilor.  Suma este destinată susținerii „cheltuielilor cu utilitățile la locul în care angajații își desfășoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă și abonamentul de date, și achiziția mobilierului și echipamente de birou (…) fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative”
De ce este important Taxarea muncii în România este substanțială, de aproape 43%, cifră care ne plasează în top 10 european.  Dacă un angajator mărește un salariu brut cu 400 de lei, în buzunarul salariatului ajung doar 230 de lei. Invers, pentru a mări salariul net cu 400 de lei, angajatorul trebuie să adauge 700 de lei la salariul brut. Mijloacele prin care poate fi mărit câștigul net fără cheltuieli suplimentare în mod legal sunt destul de puține. În cazul veniturilor mici, singurul mod fezabil este acordarea de tichete de masă.  În cazul veniturilor mari, metoda cea mai simplă este atribuirea „mașinii de serviciu”, la discreția utilizatorului, în ideea că este o cheltuială pe care oricum ar fi făcut-o. Cei 400 de lei care pot fi acordați conform noii reglementări vin să acopere zona veniturilor mijlocii – în cazul acelor angajați care pot fi lăsați să muncească de acasă. În cazul acestui tip de situații, angajatorilor le este mult mai greu să refuze cererile în acest sens.  Pe de o parte, pentru că raportul dintre cost și beneficiu este mult mai mare în lipsa costurilor fiscale, pe de altă parte, pentru că este o oportunitate de care competitorii s-ar putea folosi pentru a-și motiva mai bine propriul personal.